Expertise

Bio Inspired Innovation staat aan de basis van alle vraagstukken en ontwerpopdrachten die ik aanga. Dit betekent dat ik onderzoek welke vergelijkbare ontwerpstrategieën er al zijn toegepast in de natuur, wat we hiervan kunnen leren en op welke manier het ontwerp voor een verbinding zorgt tussen mens, gebouw (of product) en zijn natuurlijke omgeving.

Daarnaast ga ik graag multidisciplinair te werk. Ik werk samen met andere vakgebieden om kennis te bundelen en daarmee complexe vraagstukken aan te gaan. Dit pas ik toe op de schaalgebieden stedenbouw, architectuur en interieurontwerp. Omdat ik vrijwel altijd werk vanuit een netwerk van mensen uit verschillende disciplines, heb ik voor elk project een team met de juiste expertise voor u klaarstaan.

U kunt mijn expertise inschakelen op de volgende gebieden:

Ontwerp

Of het nu gaat om en gebiedsontwikkeling, een publiek gebouw of een woonhuis: in mijn ontwerpen staat de identiteit van de locatie en de gebruiker, een verantwoord ontwerp en een gezonde leefomgeving voor mens, dier en milieu centraal. Hierbij maak ik onder meer gebruik van natuurlijke en circulaire materialen en bouwmethoden, natuurinclusieve maatregelen en passieve ontwerp oplossingen. Dit alles gaat in goed overleg en in co-creatie met alle betrokken partijen.

Advies

Heeft u interesse in de toepassing van Bio Inspired Innovation in uw bedrijf, woning, ontwerp of product? Ik denk graag met u mee over de mogelijkheden voor het creëren van gezonde producten en een leefomgeving met respect voor de natuur.

Lezingen en workshops

Ik geef lezingen en workshops op het gebied van Bio Inspired Innovation en vergelijkbare disciplines in het bedrijfsleven en in de publieke sector. De inhoud kan variëren van een introductie van Bio Inspired Innovation en het toepassen ervan in de ontwerppraktijk of in uw bedrijf tot aan de meerwaarde van bijvoorbeeld biophilia in de leefomgeving.

Heeft u vragen of wilt u een (vrijblijvende) offerte aanvragen, neem dan contact met mij op via tel. 06-53771382 of info@mireillelangendijk.com.