Inspiratie

Food for thought

Hier vindt u verwijzingen naar boeken, artikelen, websites, evenementen en plaatsen die de mogelijkheden en de potentie van Bio Inspired Innovation goed laten zien. Hopelijk vindt u dit net zo inspirerend als ik!

Wolves

How wolves change rivers.

Dit filmpje van Sustainable Human is zeker de moeite waard om even te bekijken! Hierin wordt de kracht en kwetsbaarheid van een ecosysteem getoond. Het bewijst de noodzaak om te denken en leven in ecosystemen en samen te werken met alles om ons heen.

[How wolves change rivers]

Nature Is Speaking Media Room

Nature is speaking.

Dit filmpje van Conservation International vertaalt wat mij betreft waar het bij Biomimicry om gaat.

‘Nature doesn’t need people. People need nature.’

[Nature is speaking]

silk-pavillion-grid_1500_1000_80

Neri Oxman

itke stuttgart

ICD-ITKE Stuttgart Research Pavilions

Ontzettend inspirerend vind ik de jaarlijkse researchpaviljoens van ICD en ITKE in Stuttgart van Prof. Achim Menges. Niet alleen de resultaten zijn spectaculair, ook de samenwerking tussen verschillende studenten en professionals die hieraan ten grondslag ligt, is uitdagend.

Biomimicry-resource-handbook

Biomimicry Resource Handbook

Een inhoudelijk goed boek waarin biomimicry en het toepassen ervan duidelijk wordt uitgelegd. Het gaat om de algemene toepasbaarheid, er zit geen concrete aanpak-methode per vakgebied bij. Dit is dus een goede basis waarop je kunt verder borduren.

Mireille Langendijk Projecten

BOEK: De natuur als uitvinder
Ylva Poelman

Mireille Langendijk inspiratie Ylva Poelman
Columns Trouw
Ylva Poelman

Lees hier alle columns terug!

www.bionischevrouw.nl

Biophilic Design
Biophilic design

‘Biophilic Design: The Theory, Science and Practice of Bringing Buildings to Life’ is een inspirerend boek geschreven door Stephen Kellert en Judith Heerwagen. Zij definiëren biophilic design als ‘een ontwerp van een gebouw met het omringende landschap, dat het lichamelijke en het geestelijke welzijn verbetert door positieve verbindingen tussen mensen en de natuur te bevorderen.’

Boek: Biophilic Design | Stephen Kellert & Judith Heerwagen

Mireille Langendijk inspiratie

BOOK | Biomimicry in Architecture
Michael Pawlyn

Een inspirerend boek dat de potentie van biomimicry in architectuur zichtbaar maakt.

Mireille langendijk inspiratie Biomimicry

Biomimicry: Innovation Inspired by Nature

VVoor het eerst gepubliceerd in 1997. Dit boek is heel toegankelijk en gaat dieper in op de mogelijkheden van biomimicry. Het boek beschrijft hoe de wetenschap de beste ideeën van de natuur bestudeerd om de menselijke problemen in de 21e eeuw op te lossen.

Geschreven door Janine Benyus, de grondlegger van biomimicry.

Mireille langendijk inspiratie ASK Nature
ASK Nature

AskNature.org is in 2008 opgezet door Janine Benyus. Deze interactieve database wordt aangevuld door biologen en ontwerpers. Hier kunnen vragen over de natuur gesteld worden. How would nature… ? Als antwoord krijg je vele biologische principes én suggesties van industriële toepassingen.